Skovård

Som ägare till ett par skor från Loake får du ta del av den erfarenhet och expertis som vi samlat på oss de senaste hundratrettio åren. Vi känner passionerat över att upprätthålla den exceptionella kvalité som bara traditionell skomakarkunskap kan åstadkomma och hoppas att denna entusiasm delas av de som bär våra skor.

Ta hand om dina Loake

Läder är en naturlig produkt och med rätt underhåll kommer livslängden på dina Loake att öka avsevärt.

  • Använd alltid skohorn när du tar på dig skorna. Det ökar livslängden på bakkappan och gör att skorna behåller sin stabilitet.
  • Om dina skor blir blöta, låt dem lufttorka, helst två dagar med skoblock.
  • Undvik värmegolv och element då det kommer medfölja att lädret torkar för fort.
  • Använd inte dina skor varje dag, växla helst mellan olika par. Då låter man svett och fukt torka ur skorna och de håller längre.
  • Använd skoblock! Helst olackade, t.ex. i cederträ, lönn eller björk. Det hjälper skorna att hålla sin form och dra ur eventuell fukt.
Läder

Värt att påpeka är att alla skovårdsprodukter, oavsett polish, kräm eller spray, kan påverka utseendet på lädret. Prova gärna på ett mindre område innan du applicerar produkten över hela skon. (Plösen är ofta ett bra ställa att testa kräm eller polish på)

Mocka

När det gäller skor i mocka är det viktigt att borsta ur smuts och damm regelbundet. Detta gör man lättast med en mockaborste och när skorna är helt torra. En mockaborste används alltid med en cirkulär rörelse annars förstör man mockan.

Vaxat läder

För vaxat läder rekommenderar vi vår Oiled/Waxy Leather Protector. Den hjälper till att bevara det vaxade lädrets fina kvalité. Om lädret börjar se "hungrigt" ut så kan man smörja in skorna med Oiled Leather Wax. Vid applicering kommer skorna att bli några nyanser mörkare men allt eftersom lädret åldras så kommer det att återgå till sin ursprungliga nyans.