Loake 1880 Export Grade är vår nya topp-serie av randsydda skor. Här erbjuder vi den absolut högsta standarden av ”Ready To Wear” skor från fabriken i Kettering, England.

Tillverkade med samma kompromisslösa anda som vår signaturserie Loake 1880, fast med ytterligare precision och fokus på material och detaljarbete. Eftersom att Export Grade tillverkas av ett mindre team, sammansatt av de absolut bästa skomakarna i fabriken är produktionen väldigt limiterad.

Den välvda mer arbetade midjan ger bättre stöd i hålfoten och högre komfort. Tillsammans med en betydligt tajtare skuren kant och högre antal stygn per cm får man ett mycket elegant och exklusivt utseende. Ovanlädren som används är av absolut högsta kvalitet. Tillskärningen sker individuellt för hand för att garantera att de absolut finaste delarna valts ut.

Klackarna är byggda av vegetabiliskt garvat läder med en infälld kvart av gummi. Även fodret är av vegetabiliskt garvad skinn vilket ger maximal absorption och komfort för dina fötter. Lädersulorna har en gedigen tvåfärgad finish helt gjord för hand. Finishen av de nya ovanlädren sker i betydligt fler steg och moment för hand viket resulterar i mer djup och glans än tidigare. Sist men inte minst har vi adderat platta skosnören i vaxat bomull.

Loake 1880 Export Grade kommer att finnas till försäljning i våra egna butiker i UK men även hos ett fåtal utvalda återförsäljare världen över.

Trinity Semi Brogue Oxford i materialen Onyx Black Calf, Deep Mahogany Calf, Burnt Pine Calf. Läst: Tower/F

Trinity Deep Mahogany Calf

Trinity Onyx Black Calf

Trinity Brunt Pine Calf

Hanover Toe Cap Oxford i materialen Onyx Black Calf och Smoked Teak. Läst: Tower/F

Hanover Onyx Black Calf

Hanover Smoked Teak Calf

Warwick Austerity Brogue Oxford i materialen Smoked Teak Calf, Black Cherry Calf och Onyx Black Calf. Läst: Tower/F

Warwick Smoked Teak Calf

Warwick Black Cherry Calf

Warwick Onyx Black Calf

Detaljer.

Ny sula med välvd midja.