Skovård Läder

Skovårdsprodukter oavsett polish, kräm eller spray kan påverka utseendet på lädret. Prova på ett mindre område innan du applicerar produkten över hela skon. Plösen är ofta ett bra ställe att testa kräm eller polish på. Applicera skokräm av god kvalitet i små mängder när lädret ser "hungrigt" ut. Borsta sedan skorna tills du får en fin lyster och glans. Glöm inte att smörja sulkant, rand och klack!

Skovård Mocka

När det gäller skor i mocka är det viktigt att borsta ur smuts och damm regelbundet. Detta gör man lättast med en mockaborste och när skorna är helt torra. En mockaborste används alltid med en cirkulär rörelse annars förstör man mockan. Glöm inte att vårda sulkant och klack även på mockaskor!

Skovård Vaxat läder

För vaxat läder rekommenderar vi vår Oiled/Waxy Leather Protector. Den hjälper till att bevara det vaxade lädrets fina kvalité. Om lädret börjar se "hungrigt" ut så kan man smörja in skorna med Oiled Leather Wax. Vid applicering kommer skorna att bli några nyanser mörkare men allt eftersom lädret åldras så kommer det att återgå till sin ursprungliga nyans.

TIPS!
 1. Använd skohorn

  Använd alltid skohorn när du tar på dig skorna. Det ökar livslängden på bakkappan och gör att skorna behåller sin stabilitet.

 2. Luftorka

  Om dina skor blir blöta, låt dem lufttorka, helst två dagar med skoblock.

 3. Undvik värme

  Undvik värmegolv och element då det kommer medfölja att lädret torkar för fort.

 1. Omväxling förnöjer

  Använd inte dina skor varje dag, växla helst mellan olika par. Då låter man svett och fukt torka ur skorna och de håller längre.

 2. Skoblock

  Använd skoblock! Helst olackade, t.ex. i cederträ, lönn eller björk. Det hjälper skorna att hålla sin form och dra ur eventuell fukt.

 3. Fler borstar

  Använd olika borstar till olika färger. Undvik att använda samma borste för rengöring som till polering, då minimerar du risken för repor i ovanlädret.